OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Burgundsko 2. den, Po 9. 9.

Snídaně byla v hotelu, hotelová klasika švédských stolů, bylo toho dost a bylo to dobré.  Po čtvrt na deset jsme vyrazili, tentokrát od hotelu na druhou stranu směrem na severovýchod ven z města po silnici D957 a za necelou hodinku jsme dorazili do středověkého městečka Montréal, které leží klasicky na kopci. Na chvíli jsme zastavili u kostela, udělali pár fotek a sešli jsme prudkou kamenitou cestou dolů z kopce, kde jsme najeli na silničku v polích, po které jsme zamířili do údolí řeky Serein, kterým jsme se pohybovali až do konce dnešní etapy.  Počasí bylo lehce slunečné, málo frekventované silničky se líně vlnily krajinou a cesta ubíhala v poklidu. Kolem půl jedné jsme dorazili do městečka Noyers, které se pyšní krásnými starými hrázděnými domy. Udělali jsme pár fotek, dali si společně se spoustou našich kolegů pivo v bistru v uličce u náměstí a po krátkém relaxu jsme pokračovali v cestě. Po druhé hodině odpolední jsme na výjezdu z obce Poilly-sur-Serein po přejetí mostu sjeli dolů na břeh řeky a u stolu s lavicemi jsme dojedli české zásoby. Chvilku jsme poseděli, resp. poleželi na lavici a pak již na poslední úsek dnešní etapy. Do cíle, městečka Chablis, jsme dorazili asi za hodinku, kolem čtvrt na čtyři, pomalu jsme projeli do centra, kde jsme měli sraz před informačním střediskem. Jelikož byl ještě čas, tak jsme si, jako spousta ostatních účastníků, dali pivečko v kavárně na rohu.  V 16:00 jsme se pak vydali do sklípku na ochutnávku vín, protože Chablis je vyhlášené centrum bílého vína, město je obklopeno vinicemi všech úrovní kvality. Dostalo se nám popisu jednotlivých kvalitativních stupňů, malinko nám dali ochutnat, dvě lahvinky jsme si koupili a pak již najít autobus, naložit kola a tradá zpět do Avallonu.  Na hotel jsme dorazili po půl šesté, rychle hygiena, briefing a opět na večeři k Bílému Koňovi. Předkrm si nepamatuji, jako hlavní byla ryba, desert nevím, ale všechno výborné. Domů jsme šli zhruba ve stejném čase jako předešlý den, na pokoji jsme ještě trochu pobalili věci, protože druhý den nás čekal den bez kol, jelikož jsme se přesouvali jednak do Dijonu a potom do Beaune.

ZPĚT                                                                                            DALŠÍ DEN