OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Burgundsko 2020

 9. - 17. 8

20200809_191428.jpgPřestože letošní sezona je negativně ovlivněna coronavirovou krizí a první zájezd na začátku června do Slovinska byl zrušen, zájezd do Burgundska se s Eurocyklem Herdegen uskutečnil. Vrátili jsme se tam po šesti letech, na rozdíl od tehdejší návštěvy se cestou tam i zpět spalo v transitním hotelu ve Štrasburku, a i díky tomu byl zájezd o den delší, a přesto cyklistiky bylo o den méně. Další změnou bylo, že večeře neprobíhaly formou švédských stolů, ale byly servírované. Podle mne nikoliv z důvodu hygienických, ale ekonomických, protože mimo našeho v hotelu téměř nikdo nebyl. Nutno přiznat, že přesto byly večeře vynikající a v dostatečném množství. Zájezdu se s námi po třech letech od Alsaska zúčastnil i náš přítel Jan z Ostravy, naopak přátelé z Brna to vzdali a odhlásili se.

20200809_191231.jpg

Zájezd začal u zličínské pobočky Ikea, kde nás v neděli v 10.30 naložil autobus a vyrazili jsme nejprve do Plzně pro pár účastníků a pak na Kateřinu, poslední českou zastávku. Poté již cesta Německem s jedinou zastávkou, kolem Norimberku pořád na západ po dálnici 6, klasicky pod Heidelbergem otočka doleva na jih podél Rýna přes Karlsruhe po dálnici 5 a nakonec otočka doprava na západ přes Rýn do Francie a Štrasburku, kde jsme na předměstí přespali v nám již dobře známém hotelu řetězce BαB. 

Po snídani jsme pokračovali v cestě Francií opět s jednou zastávkou kus před Besancon na pumpě, kde jsme již také párkrát byli. Po 14. hodině jsme pak dorazili do Maconu do hotelu Escatel, kde jsme bydleli i před 6 lety. Pokoj jsme dostali s okny do zahrady, klimatizace jela na plný výkon, spokojenost. 20200810_165042.jpgOdpoledne jsme vyrazili do města, sešli jsme dolů k řece, kousek po nábřeží, v uličce jsme si dali víno a pivo a pomalu jsme se vraceli na hotel. Ani Iva a ani Honza chůzi moc nemuseli, tak jsme pěší výlet zkrátili na minimum. Na hotelu jsme dali sprchu a pak již první vynikající večeře – jako předkrm salát s kousky Mozzarelly, hlavní jídlo kuřecí filet na krému a zeleninový nákyp s rýží a desert formou bufetu. Já jsem si jako desert nebral žádné sladkosti, ale vždy pár kousků různých sýrů a kousky ananasu či hroznové víno.